Steun ons en help Nederland vooruit

Bart Nieuwenhuis

Algemeen bestuurslid - Politiek en maatschappelijke actualiteit

Tijdens de ledenvergadering heeft de AAV mij gekozen als Digitaal66 bestuurslid voor de portefeuille “politieke en maatschappelijke actualiteit”. Langs deze weg wil ik me ook graag voorstellen aan alle leden van Digitaal66. Ik ben een man van 67 jaar en sinds juni van dit jaar met emeritaat als hoogleraar aan de Universiteit Twente. Meer dan 40 jaar geleden leerde ik mijn vrouw kennen. Wij wonen samen in Utrecht, hebben drie kinderen en sinds een paar jaar ook drie kleinkinderen. Fijn dat we daar meer tijd voor hebben.

Ik ben van origine een elektrotechnisch ingenieur en gepromoveerd in informatica. De eerste twintig jaar van mijn loopbaan werkte ik in de R&D voor KPN. De tweede twintig jaar als consultant op ICT-gerelateerde innovatie. Daarnaast was ik ook vier jaar werkzaam als lector bij Fontys Hogescholen. Meer dan vijfentwintig jaar combineerde ik deze werkzaamheden met een positie als hoogleraar, eerst in Groningen en nu meer dan twintig jaar bij de Universiteit Twente. De laatste paar jaar werkte fulltime voor de UT. Gedurende mijn loopbaan ben ik me steeds meer gaan verdiepen in bedrijfskunde en innovatiemanagement en zal daar ook de komende jaren nog mee bezig blijven.

Bestuurslid worden van Digitaal66 past uitstekend bij mijn kennis en ervaring met ICT. Ik wil graag bijdragen aan het realiseren van een goede balans tussen de ontwikkeling van tal van interessante technologische producten en diensten die de samenleving enorm verbeteren en anderzijds het bieden van voldoende bescherming van individuele burgers en consumenten. Ik kan Digitaal66 helpen met mijn kennis en ervaring en met mijn netwerk in wetenschap en bedrijfsleven. De discussies op Discord laten zien dat er tal van issues zijn die door de politiek moeten worden geadresseerd.