Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Motiesessie 10-10-2022

Maandag, 10 oktober, hybride of online

Als thema-afdeling hebben we de mogelijkheid om moties en amendementen in te dienen voor het partijcongres wat plaatsvindt op 19 november. Uiteraard kun je ook als lid zelf moties indienen (mits er genoeg ondertekenaars zijn), ...

Als thema-afdeling hebben we de mogelijkheid om moties en amendementen in te dienen voor het partijcongres wat plaatsvindt op 19 november. Uiteraard kun je ook als lid zelf moties indienen (mits er genoeg ondertekenaars zijn), maar de ervaring leert dat we als thema-afdeling een sterkere vuist kunnen maken. Alle informatie omtrent het opstellen van moties en amendementen is te vinden in het handboek wat hiervoor is opgesteld. Het proces verloopt binnen onze thema-afdeling als volgt:

  1. Leden die een idee hebben voor een goede motie of amendement kunnen deze tot uiterlijk 18 november 23.59 in het juiste formaat (zie hiervoor bovengenoemd handboek) mailen naar bestuur@d66digitaal.nl.
  2. Alle leden, ook zij die zelf geen motie hebben ingediend, kunnen zich hier aanmelden voor een motiesessie op maandagavond 10 oktober vanaf 19.30. Afhankelijk van de aanmeldingen zullen we dit digitaal of hybride organiseren. Tijdens deze sessie kunnen we de ingediende moties bespreken en eventueel wat aanpassen of verfijnen.
  3. Vervolgens vindt er, zoals het handboek voorschrijft, een digitale stemming binnen de TA plaats waar alle leden over de moties kunnen stemmen. Alleen wanneer de opkomst van deze stemming ten minste 27 personen is kunnen we de moties en amendementen die bij deze stemming worden goedgekeurd indienen als TA.

10 oktober

19:30