Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 28 februari 2022

Nieuwe bestuursleden gezocht!

Digitaal66 is een thema-afdeling binnen D66, gericht op digitalisering. Het gaat hierbij zowel om digitalisering in brede zin als digitalisering binnen D66. Middels gerichte beïnvloeding op diverse platforms en podia wil Digitaal66 invloed krijgen op de digitale agenda van Nederland. Zij doet dit door actief te zijn op social media, opinies te formuleren t.a.v. digitale thema’s en daar waar mogelijk zichtbaar te zijn in het (D66)-debat hieromtrent.

Vanwege het toekomstige vertrek van de huidige secretaris Marlous Albers, zijn wij opzoek naar een nieuw bestuurslid ‘Secretaris’. Gezien onze ambitieuze plannen voor 2022, zoeken wij daarnaast ook een bestuurslid ‘algemeen’. Er wordt nu gezocht naar een algemeen bestuurslid, welke zich wil gaan richten op het inhoudelijk verder verdiepen van digitalisering, samen met de leden. Denk hierbij aan thema’s als e-onderwijs, e-democracy, e-nalatenschap etc.etc. Enige bestuurservaring en affiniteit met het onderwerp is gewenst.

De rol van secretaris is een standaardrol in elk bestuur van D66. Derhalve is er een Digitaal 66 – Vacature secretaris 2022 toegevoegd.

Qua structuur is de opzet van de thema-afdeling als volgt:
– Klein bestuur met vijf actieve leden;
– Vaste functies zijn de voorzitter en de secretaris;
– Overige functies zijn algemeen bestuurslid met specifieke portefeuille (o.a. penningmeester);
– Bijeenkomsten periodiek en ad-hoc in overleg en op basis van ieders beschikbaarheid (zowel fysiek als online).

Qua vergaderingen/tijdsbesteding gaat het om:
– Minimaal twee keer per jaar wordt er een AAV georganiseerd;
– Een keer in de drie weken een bestuursvergadering;
– Minimaal vier activiteiten (los van de hierboven genoemde AAV’s) worden georganiseerd (o.a. activiteiten rond de verkiezingen, in relatie tot digitale thema’s);
– Contact met Raadsleden en Tweede Kamerleden.

Hoe kan je je aanmelden? 
Kandidaten kunnen een ingevuld Kandidaatstellingsformulier 2022 sturen naar onderstaande e-mailadres (let op: dit formulier zal tevens op de website worden gezet na opsturen en is dus openbaar toegankelijk voor iedereen). De kandidaat wordt gekozen door de leden op de AAV op donderdag 31 maart 2022aanwezigheid op de AAV is voor kandidaten dus verplicht i.v.m. de mogelijkheid tot het geven van een pitch. De termijn sluit op woensdag 16 maart 2022 23:59 uur. Voor nadere informatie, mail naar bestuur@d66digitaal.nl