Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 28 februari 2022

Blockchain opinieartikel, input gevraagd!

Vorig jaar is een werkgroep gestart met het schrijven van een opinieartikel over blockchain. Inmiddels is de eerste versie van dit artikel bijna afgerond. Het artikel legt uit hoe blockchain technisch werkt, de mogelijke toepassingen en de voor- en nadelen vanuit een sociaal-liberaal oogpunt. Het idee is dat dit artikel een levend document wordt: een artikel dat door onze leden wordt geüpdatet als er relevante elementen missen en continu verder aangescherpt wordt.

We zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Daarom delen we hierbij een link naar het artikel, met de mogelijkheid om aanpassingen voor te stellen (en voor de zekerheid in de bijlage het artikel in PDF-formaat: 2022 – D66 – opiniestuk – Blockchain – 0.1). Wij hopen dat jullie je kennis willen delen en direct in het document suggesties willen doen of anders via een losse mail naar het bestuur. Het is een experiment, dus we hopen dat alles goed gaat. Bij voorbaat dank voor jullie input!

Ook voor andere onderwerpen op het gebied van digitalisatie willen we dit soort levende opiniestukken schrijven. Zo kunnen we de kennis binnen onze afdeling mobiliseren en daarmee op een effectievere wijze een bijdrage leven aan het politieke debat en besluitvorming.