Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 oktober 2021

Leuke fysieke borrel & nieuwe voorzitter!

Op donderdag 7 oktober vond de eerste fysieke borrel plaats!

Veel dank aan de activiteitencommissie voor alle voorbereidingen. Er waren ontzettend veel aanmeldingen (35)!

Tevens waren op de borrel ook nieuwe gezichten, dus mocht je nieuw zijn bij de thema-afdeling Digitaal 66 … voel je vooral welkom op onze volgende (fysieke) activiteit. Je kan altijd een e-mail sturen naar bestuur@digitaal66.nl, mocht je vragen hebben over hoe je actief kan worden! We zoeken namelijk nog nieuwe enthousiastelingen voor de activiteitencommissie voor Digitaal 66, mocht je ideeën hebben voor inhoudelijke activiteiten, meld je dan vooral op bovenstaand e-mailadres.

Tevens hadden we op dinsdag 11 oktober wederom een online (halfjaarlijkse) AAV. Er vond een verkiezing plaats voor een nieuwe voorzitter van de thema-afdeling. Victor Plat is ingestemd als de nieuwe voorzitter voor de aankomende drie jaar. Victor is van plan om het thema ‘digitaal’ nog nadrukkelijker een plek te geven op de politieke agenda’s van D66 (denk op o.a. de landelijke congressen maar ook in de lokale politiek). Daar is de thema-afdeling natuurlijk een uitstekende plek voor! Tevens gaf hij aan in de afgelopen jaren als bestuurslid veel tijd te hebben geïnvesteerd om de thema-afdeling en het bestuur te professionaliseren. Dit belooft veel goeds 🙂

Tevens zijn er twee nieuwe kascommissieleden ingestemd op de AAV: Philippinne Waisvisz en Ivo van Hurne. Hun taak zal zijn om onze penningmeester Sven van der Heide te controleren op o.a. de begroting en de daadwerkelijke uitgaven van deze thema-afdeling.

Tot slot was er een update van Eske van Egerschot en Michiel Steltman met betrekking tot ‘digitale’ ontwikkelingen in de Eerste en Tweede Kamer. Denk bijv. aan de ontwikkelingen rondom een eventuele minister van Digitale Zaken én de lessen over AI die de Leden van de Eerste Kamer hebben gekregen (zie hier meer informatie: https://www.eerstekamer.nl/commissievergadering/20211005_j_v).