Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 27 juni 2021

Handboek GR 2022 – Digitale thema’s

Daar is het document dan: de handreiking Digitaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Na enige weken sparren en hard werken door de werkgroep GR22 is hier het document dat onze afdelingen kunnen gebruiken om digitale zaken ook in de lokale politiek op de agenda te krijgen.

Het doel was een document opstellen, dat de lokale afdelingen kan helpen meer visie te bieden op digitaal vlak. Ook was het idee een vertaalslag te maken naar hoe digitaal vanuit de grote landelijke thema’s een meer persoonlijk en lokaal karakter kunnen krijgen zodat digitaal meer een taak en verantwoordelijkheid wordt die van ons allemaal is en niet alleen van specialisten.

In de afgelopen tijd hebben we meerdere meetings gehad waarbij iedereen punten kon aandragen die in meer of mindere mate spelen in de lokale politiek. Zo kwamen de onderwerpen privacy, het gebruik van algoritmes, veiligheid en digitale geletterdheid voorbij. Deze zaken zijn allemaal behandeld en vervolgens uitgewerkt in mooie begrijpelijke teksten die hopelijk voor elke Nederlander goed te begrijpen zijn en rechtstreeks gekopieerd kunnen worden in reeds bestaande verkiezingsprogramma’s. Enkele afdelingen hebben ook al versies van het document kunnen inzien en waren zeer enthousiast over de informatie die erin stond. Zij zullen dan ook zeker de teksten uit dit document gaan gebruiken in hun programma’s.

Het resultaat is een mooi document waar afdelingen teksten uit kunnen halen om in hun lokale verkiezingsprogramma te plakken. Het kan dat de input nog de nodige vragen zal oproepen bij afdelingen met iets mindere digitale kennis. Mocht dit het geval zijn schroom dan niet om contact met ons op te nemen: GR22@d66digitaal.nl.

Al met al denken wij dat we geslaagd zijn in het creëren van stevige basis voor de komende verkiezingen en waar de D66 digitaal afdeling en D66 als partij trots op mag zijn.

Aan dit document werkten mee: Ruben Korte, Bart Wijnands, Hans Kramer, Tom Harting, Wouter Kobes en Jeroen van Dijk.

Zie hieronder de link naar het document: 

Handreiking GR22 VKP – Digitaal66 1.0